ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989.

Τις μεταπτυχιακές του σπουδές έκανε στο Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου (με υποτροφία της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), όπου και απέκτησε τον τίτλο Magister Legum Europae, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού (1990), και στο Πανεπιστήμιο Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης (με υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης), όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος Νομικής (1994). Η διδακτορική του διατριβή αναφέρεται σε δικονομικά ζητήματα της δίκης αθεμίτου ανταγωνισμού.

Διετέλεσε συνεργάτης της Έδρας Ιδιωτικού, Ιδιωτικού Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης στο ερευνητικό πρόγραμμα Direktmarketing (1989-1992).

Από το 1992 έως το 1994 διετέλεσε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από το 1999 διδάσκει στα Σπουδαστήρια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για ασκουμένους και νέους Δικηγόρους. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου» και έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις, στα γερμανικά και στα ελληνικά, σε ζητήματα δικαίου ανταγωνισμού, πνευματικής ιδιοκτησίας, αστικού δικαίου, πτωχευτικού δικαίου, πολιτικής δικονομίας, δικαίου αξιογράφων.

Από το 1991 ο Σπύρος Τσαντίνης είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση σε ζητήματα αστικού και εμπορικού δικαίου, ειδικότερα, τραπεζικού δικαίου, δικαίου εταιρειών, δικαίου ανταγωνισμού και δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας.

Από το 1996 είναι Δικηγόρος του Δικαστικού της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ από το 2002 είναι λέκτορας Πολιτικής Δικονομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.